دیوار کاذب | قیمت دیوار کاذب

آشنایی با انواع دیوار کاذب و کاربردهای آن

امروزه دیوار کاذب به عنوان المانی پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی شناخته می‌شود. بسیاری از افراد برای تقسیم بندی فضای داخلی منزل خود دیگر از دیوارهای آجری استفاده نمی‌کنند. زیرا که این نوع دیوار علاوه بر داشتن هزینه‌ی زیاد، وقت و انرژی زیادی را می‌طلبد. از طرفی دیوار جدا کننده در بخش طراحی دارای انواع گسترده­‌ای بوده و با وجود خلاقیت سازندگان هر روز ویژگی‌های جدید به دیوارهای کاذب امروزی اضافه می‌شود. اما دیوار کاذب چیست؟ چه کاربردی دارد؟ چند نوع دیوار درای وال وجود دارد؟ در این مقاله قصد داریم تا به این سوالات پاسخ دهیم. پس ما با تا انتها همراه باشید.

دیوار کاذب چیست؟

دیوار کاذب در واقع یک دیوار جداکننده غیرباربری است که امروزه بسیاری از افراد برای تقسیم بندی فضای داخلی منزل خود از آن استفاده می‌کنند. دیوار کاذب شامل قاب‌های فولادی از پیش ساخته با مقاطع C و U بوده و بر روی آن از پانل‌های PVC و یا MDF استفاده می‌شود. به واسطه نوع طراحی منحصربفرد دیوار درای وال می‌توان از آن برای نصب انواع عایق صوتی و حرارتی استفاده نمود. به علاوه عبور و دسترسی به تاسیسات الکتریکی و مکانیکی در صورت استفاده از دیوار کاذب بسیار راحت‌تر انجام می‌شود.

کاربرد دیوار کاذب

همان طور که گفته شد، دیوار کاذب برای تقسیم بندی فضای داخل منزل استفاده می‌شود. اما شاید با خود بگویید که دیوارهای آجری هم کاربردی مشابه دارند. پس لزوم استفاده از دیوار درای وال در چیست؟ در این قسمت به این سوال پاسخی کامل خواهیم داد. 1- دیوار درای وال از وزنی پایین‌تر نسبت به دیوار آجری برخوردار بوده و به علاوه دارای مقاومت بیشتری در برابر زلزله و دیگر حوادث طبیعی می‌باشد. 2- در صورت نیاز می‌توان از انواع عایق صوتی، حرارتی و رطوبتی بر روی دیوار درای وال استفاده نمود. 3- امکان نصب دیوار درای وال جهت تقسیم فضای داخل منزل پس از اتمام کار ساخت ساختمان وجود دارد. 4- نصب دیوار درای وال بسیار سریع و آسان است. 5- صرف نظر از نوع طراحی و ایرادهای وارده به ساختمان، دیوار کاذب در هر مکانی قابل نصب و اجرا است. 6- در صورت استفاده از دیوار درای وال، دسترسی و عبور تاسیسات بسیار راحت‌تر خواهد بود. 7- با توجه به سلیقه‌تان می‌توانید دیوار درای وال را با انواع دیوارپوش‌ها نظیر کاشی، سنگ، رنگ، کاغذ دیواری و چوب تزئین نمایید. 8- تعمیر و یا تغییر در ساختار دیوارهای کاذب با صرف کمترین زمان و هزینه قابل انجام است. همان طور که متوجه شدید دیوار درای وال از مزایای بسیار بیشتری در مقایسه با دیوار آجری برخوردار بوده و به نوعی رفتن به سراغ دیوار آجری کاری بیهوده خواهد بود و تنها وقت و بودجه‌ی شما را هدر می‌دهد.

انواع دیوار کاذب

دیوار کاذب جداکننده

دیوار کاذب جداکننده یا همان پارتیشن برای تقسیم فضای داخل منزل استفاده می‌شود. این دیوار شامل قاب‌­های فولادی از پیش ساخته شده با مقاطع C و U بوده و بر روی آن پانل‌هایی با متریال متفاوت نصب می‌شود. پس از اتمام نصب پانل‌ها، درزهایی باقی می‌ماند که آنها را با استفاده از نوار و یا بتونه‌های مخصوص پر می‌کنند. در نهایت شاهد سطحی یکپارچه خواهیم بود که می‌توان بر روی آن از انواع دیوارپوش‌ها استفاده نمود. دیوار درای وال جداکننده یا پارتیشن از انواع عایق‌های حرارتی و صوتی پشتیبانی کرده و می‌توان از آن در فضای داخل منازل، نمایشگاه‌ها و غیره استفاده کرد.

دیوار کاذب پوششی

دیوار درای وال پوششی با نام لاینینگ نیز شناخته شده و بنا به نوع کار می‌توان در آن از انواع صفحات روکش‌دار استفاده نمود. در این نوع دیوار درای وال، این صفحات بر روی پروفیل‌های سبک با مقاطع C و L نصب شده و امکان استفاده از عایق‌های حرارتی و صوتی به همراه عبور تاسیسات الکتریکی وجود خواهد داشت. درز میان صفحات دیوار درای وال پوششی نیز همانند دیوار درای وال جداکننده با استفاده از نوار و یا بتونه‌های مخصوص پوشانده می‌شود. همچنین در صورت نیاز و برای افزایش یکنواختی سطح نهایی می‌توان از پوشش‌های مخصوص کناف به مقدار لازم استفاده کرد. دیوار کاذب پوششی بر روی دیوارهایی با شرایط مختلف قابل اجرا بوده و معمولا پیش از نصب سطح زیرین آن نیازی به رسیدگی نخواهد داشت. البته در برخی امکان با سطح فنی بالا بهتر است که اثرات موجود بر روی دیوار زیرین نظیر چربی، روغن، کپک و غیره پاک شوند.

دیوار کاذب آکوستیک

این نوع دیوار کاذب به مدل خاصی از دیوارهای کاذب محدود نشده و هر نوع دیوار درای وال مجهز به عایق های صوتی و حرارتی را می توان در دسته بندی دیوارکاذب آکوستیک قرار داد. دیوار درای وال آکوستیک معمولا در امکانی با میزان اصوات زیاد مانند سالن‌های سینما و کنسرت استفاده می‌شود. البته این نوع دیوار درای والدر منازل نیز کاربرد دارد.

دیوار درای وال تزئینی

در روش‌های سنتی ساختمان سازی برای ساخت دیوار از متریال‌های آجر، سیمان، گچ وغیره استفاده می‌­شود. این نوع دیوارها دارای وزن زیادی بوده و از مقاومت پایینی در برابر زلزله برخوردار هستند. از این رو کوچک‌ترین ترک در آنها سبب آوار شدن و آسیب به افراد منزل می‌شود. همچنین با توجه به نحوه‌ی ساخت دیوارهای پیش‌رو از لحاظ زیبایی محدودیت‌های زیادی در طراحی آنها وجود دارد. بدین خاطر در بسیاری از ساختمان‌های مدرن و امروزی از دیوار درای وال تزئینی و یا دکوراتیو استفاده می‌شود. این نوع دیوار کاذب وزن سبکی داشته و در برابر زلزله و سایر حوادث طبیعی مقاوم است. در داخل دیوار درای وال ترئینی می‌توان از انواع عایق حرارتی و صوتی استفاده کرد. به علاوه عبور و دسترسی به تاسیسات به دلیل فضای خالی در داخل این نوع دیوار بسیار سهل و آسان خواهد بود. از این رو دیوار کاذب تزئینی یا همان دکوراتیو گزینه‌ای ایده آل جهت استفاده در دکوراسیون داخلی منزل بوده و از لحاظ زیبایی طرح‌های گسترده و جذابی را در اختیار شما قرار می‌دهد.  

نکات موثر در رابطه با بررسی استفاده از دیوار کاذب

 

 دیوارهای کاذب غالباً در سیستم های خانگی، در ابعاد و اندازه های مختلفی طراحی و مورد استفاده قرار می گیرند. در حقیقت، آن ها به دلیل زیبایی، وزن سبک و نصب آسانی که دارند، به طور گسترده در طراحی داخلی منازل می توانند کاربرد فراوانی داشته باشند. با این حال، یک دیوار کاذب همچنین می تواند برای پنهان کردن قطعات لوله کشی و مجرای برق در قطعات و وسایلی از قبیل، لباسشویی یا زیرزمین مفید باشند. از آنجا که هدف اصلی دیوار کاذب، پنهان کردن منطقه از دید است، لذا نیازی به تحمل بار ندارند و ساخت آنها کمی ساده تر از دیوارهای پارتیشن معمولی است. به منظور استفاده از دیوار کاذب، مراحل زیر تعیین شده است که به شرح زیر است:

مرحله 1

طول دیواری را که می خواهید بسازید، را اندازه بگیرید و اندازه ها را برش دهید. صفحه پایه و صفحه بالایی دیوار هستند. آن ها را در کنار هم قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که طول آنها کاملاً یکسان است.

 

مرحله 2

سپس ارتفاع را مشخص کنید تا عرض صفحات بالا و پایه متناسب باشد و در ادامه با کنار هم قرار دادن آنها از همسان بودن آنها اطمینان حاصل کنید.

 

مرحله 3

چارچوب دیوار را روی زمین قرار دهید.

 

مرحله 4

قطعات را به هم میخ بزنید تا قاب محکم شود. از مربع نجاری استفاده کنید تا اطمینان حاصل کنید که قطعات قبل از اتصال به آنها در زاویه درست قرار دارند.

مرحله 5

صفحه های بالایی و پایه را برای قرار دادن و نصب درست علامت گذاری کنید.

مرحله 6

دیوار کاذب را در مقابل دیوار موجود قرار دهید.

مرحله 7

چارچوب دیوار کاذب را سیاه رنگ کرده و اگر دیوار بخشی از سیستم سینمای خانگی است با صفحات صوتی بپوشانید. اگر از دیوار برای پنهان کردن لوله ها یا مجرای الکتریکی استفاده می شود، چارچوب را خشک کرده و متناسب با دیوارهای اطراف آن را رنگ آمیزی کنید.

 

نحوه تهیه و طراحی دیوارهای کاذب

تجهیزات مورد نیاز جهت طراحی دیوارهای کاذب عبارتند از:

اره دستی

چکش

  • موادی که نیاز خواهید داشت

تخته گچ (ضخامت 12.5 میلی متر)

الوار کار

گل میخ های فلزی

چسب چوب (اختیاری)

خط لوله

انتخاب مکانی برای دیوار خود

 

دیوار کاذب شما چهار قسمت اصلی دارد: صفحه کف، صفحه سقف، گل میخ های عمودی و مهاربندهای افقی. اولین کاری که باید هنگام طراحی دیوار کاذب خود انجام دهید، انتخاب مکانی برای رفتن به آن است. هر کجا را انتخاب کنید، باید اطمینان حاصل کنید که دیواری که برای محکم کاری آن استفاده می کنید، در برابر چکش یا سوراخ شدن ایمن است. این بدان معنی است که بررسی کنید هیچ کابل یا لوله ای در داخل دیوار وجود نداشته باشد که شما ناخودآگاه ممکن است در مراحل ساخت به آن برخورد کرده و آسیب یا خرابی ایجاد کنید. برای این کار می توانید از آشکارساز دیجیتال لوله و کابل استفاده کنید. از آنجا که دیوارهای کاذب تحمل بار را ندارند، از نظر محل ساخت آنها انعطاف پذیری زیادی دارند.

   
  • مقررات ساختمان را بررسی کنید

پس از انتخاب محل و اندازه گیری دیوار کاذب خود، باید مطمئن شوید که دیوار مطابق با مقررات ساختمان است. برای اطمینان از مطابقت برنامه های شما با مقررات جاری ساختمان، با مسئول ساختمان خود تماس بگیرید و همچنین بررسی کنید که دیوار شما مقاومت خوبی در برابر آتش، نور یا تهویه ساختمان را دارد. اگر دیوار شما از این دو آزمون عبور کند، می توانید ساخت آن را ادامه دهید.

 

مرحله اول: ساخت قاب دیوار کاذب خود

  • کفپوش

هنگامی که متوجه شدید دیوار شما باید در کدام قسمت قرار گیرد، وقت آن است که ابعاد آن را اندازه گیری کنید و چوب خود را به اندازه ببرید. اولین چیزی که باید اندازه گیری و برش دهید، کفپوش یا صفحه زیرین است. برای انجام این کار، از قسمتی که می خواهید دیوار پارتیشن خود را به سمت خارج ببرید تا جایی که می خواهید دیوار پارتیشن به پایان برسد، اندازه بگیرید. صفحه کف شما باید بین دو دیوار قرار بگیرد. سپس، برای اندازه گیری، یک یا دو قطعه چوب را برش دهید، اطمینان حاصل کنید که چوب شما مستقیم بریده شده و دقیقاً متناسب با شکاف است. با استفاده از مته، این تکه های چوب را با میخ در زمین ثابت کنید. این پایه دیوار پارتیشن شما خواهد بود.

 
  • صفحه سقف

اکنون وقت آن است که صفحه سقف یا صفحه سر را درست کنید. مکانی را که می خواهید دیوار کاذب شما روی دیوار یا صفحه صاف بایستد، را مشخص کنید. از علامتی که کشیده اید، قطعات را به سقف هدایت کنید. برای اطمینان از صاف بودن خط، در امتداد این قطعه، بررسی های خود را به منظور صاف بودن، دیوار انجام دهید. در نقطه سقف نیز یک خط کوچک بکشید، تا مشخص کنید که قسمت بالای دیوار پارتیشن شما به کجا می رود. قبل از محکم کاری می توانید از لوله کشی استفاده کنید تا مطمئن شوید که صفحه سقف شما درست روی صفحه کف قرار دارد.

 

می توانید تا جایی که می توانید میخ را به سقف نزدیک کنید. سپس سقف مخالف را اندازه بگیرید و علامت گذاری کنید و با استفاده از مداد، بین دو نقطه یک خط بکشید تا نشان دهد صفحه سقف به کجا می رود. اگر می خواهید سقف گچ بری بزنید، باید تیرهای سقف را مشخص کنید تا صفحه سقف خود را محکم کنید. تکه چوب خود را به اندازه برش دهید و آن را در سقف میخ بزنید تا خطی را که کشیده اید، را بپوشاند.

 
  • گل میخ های عمودی

در امتداد دو دیواره بین صفحه کف و صفحه سقف خود را اندازه بگیرید، در امتداد جایی که اندازه گیری کرده اید، یک خط بکشید و طول گل میخ های دیواری خود را برش دهید. برای اطمینان از صاف بودن گل میخ های عمودی، می توانید از اره برای شکل دهی یک شکاف در جایی که تخته های شما قرار دارد، استفاده کنید. پس از انجام این کار، صفحات گل میخ خود را به دیوارها ثابت کنید تا صفحات سقف و کف خود را از هر انتها به هم متصل کنید. صفحات گل میخ خود را در فواصل زمانی که دقیقاً از بالای صفحه شروع می شوند، به دیوار نصب کنید.

 

مرحله دوم: پر کردن قاب خود

اکنون باید گل میخ های خود را اندازه گیری و برش دهید. صفحات کفپوش خود را در فواصل زمانی مشخص، با استفاده از مداد علامت گذاری کنید تا نشان دهد گل میخ های دیوار کاذب شما در کجا قرار گیرند. فواصل خود را با فاصله حدود 400-600 میلی متر مشخص کنید. با این کار دیوار شما محکم تر می شود و بعداً نصب تخته گچ را نیز آسان می کند. اگر می خواهید یک درب به دیوار پارتیشن خود اضافه کنید، اطمینان حاصل کنید که هنگام افزودن گل میخ، فضای کافی برای قاب درب را بگذارید. گل میخ های عمودی خود را اندازه بگیرید و برش دهید. هنگام برش اطمینان حاصل کنید که گل میخ های عمودی شما از صفحه کف تا صفحه سقف محکم باشند. سعی کنید در صفحه سقف، فاصله گل میخ های عمودی خود را اندازه بگیرید. سپس دیوارهای کاذب خود را در هر طرف گل میخ های عمودی خود محکم کنید. میخ های خود را می توانید با پیچ یا میخ زدن به سازه وصل کنید و همچنین می توانید از چسب چوب برای استحکام بیشتر استفاده کنید. آنها را امتحان کنید و قرار دهید تا تخته های گچ شما نیز به آنها محکم شود. اگر لازم است فضای سیم کشی یا لوله کشی داخل دیوار را ایجاد کنید، می توانید با استفاده از مته سوراخ هایی در دیوار ایجاد کنید. قبل از افزودن تخته گچ در مرحله بعد حتماً این کار را انجام دهید.

 

مرحله سوم: افزودن تخته گچ و عایق بندی دیوار

اکنون که چارچوب دیوار کاذب شما کامل است، وقت آن است که تخته گچ یا دیوار خشک را اضافه کنید، در حالت ایده آل از تخته گچ با ضخامت حدود 12.5 میلی متر استفاده کنید. تخته گچ می تواند سنگین باشد، بنابراین اگر می توانید، از فردی در این مرحله کمک بخواهید. تخته های گچ خود را (به طول برش داده شده) و ترجیحاً به صورت افقی و با مته و میخ روی قاب دیوار کاذب خود ثابت کنید. هنگامی که یک طرف تخته گچ محکم شد، می توانید عایق را به طرف دیگر دیوار اضافه کنید، قبل از اینکه تخته گچ را به طرف دیگر نیز متصل کنید.

 

هنگامی که تخته گچ را محکم کردید، یک لایه گچ بر روی تخته گچ اضافه کنید و اکنون دیوارهای شما برای تزئین آماده هستند. بسته به نوع ظاهر و طراحی داخلی که دارید، می توانید دیوار جدیدی برای خود ایجاد کنید یا کاغذ دیواری اضافه کنید. بهترین عایق برای استفاده از دیوار کاذب شما رول عایق، تخته عایق یا استفاده از تخته گچ عایق برای ساخت دیوار است.

 

 بررسی استاندارد دیوارهای کاذب

همانطور که شروع به ساختن دیوار کاذب می کنید، باید مطمئن شوید که از مواد مناسب جهت ساخت استفاده می کنید. بسیار بد خواهد بود اگر تمام تلاش خود را برای ساخت و نصب دیوار جدید خود انجام دهید و متوجه شوید که از مواد و مصالح بی کیفیت برای ساخت آن استفاده کرده اید.این بدان معنی است که شما برای یک محصول نهایی، باید از یک قالب استاندارد استفاده کنید، نوع پیشنهادی می تواند الوارهای چوبی و تخته های گچ باشد که باید شما از آن استفاده کنید.

 

الوارهای عمودی شما باید 50 میلی متر در 100 میلی متر باشند. این به دوام و مقاومت دیوار شما می افزاید. اما ضخامت دیواره شما 100 میلی متر نخواهد بود، زیرا به احتمال زیاد برای پایان دادن به آن، باید گچ کاری کنید. تخته گچ تقریباً 12.5 میلی متر به عرض دیواره شما اضافه می کند. تا مرحله نهایی ، ضخامت دیواره شما حدود 130 میلی متر خواهد بود. به این ترتیب، خواهید فهمید که به درستی ساخته شده است. به خاطر داشته باشید که دیوارهای کاذب، مانند دیوارهای برخی از زیرزمین ها، تا پایان کار ضخامت آنها حدود 100 میلی متر خواهد بود.

 

دیوارها قسمت اساسی خانه شما هستند. بنابراین اگر قصد دارید دیوار کاذبی برای تغییر فضای خود اضافه کنید، باید مطمئن باشید که خوش ساخت است. بسیار وحشتناک خواهد بود که دیوار جدید خود را نصب کنید و بعد از نصب متوجه شوید که به راحتی ریزش می کند، پس سعی کنید تمام دقت و تلاش خود را به کار گیرید تا بهترین نصب و طراحی را داشته باشید. مقاومت الوارها و استفاده مناسب از آن ها در سقف و کف تضمین می کند که دیوار جدید شما دوام خواهد داشت. استفاده از گل میخ باعث می شود دیوار شما صاف و یکدست شود. این تنها راهی است که می توانید از تخته گچ خود پشتیبانی کنید. بنابراین اگر یک دیوار جدید آرزوی شماست، ابتدا وقت بگذارید و یک دیوار گل میخ درست کنید. شما نمی توانید فقط تخته گچ بگذارید و به بهترین ها امیدوار باشید.

 

مزایای استفاده از دیوار کاذب

استفاده از پانل های تخته گچ نصب شده بر روی دیوارهای کاذب یا سقف ها می توانند مزایای قابل توجهی داشته باشند:

  1. 1. تطبیق پذیری

طرح های مختلف در معماری را می توان به راحتی با تخته گچ به دست آورد.

با توجه به ویژگی های اولیه مانند عملکرد، در دسترس بودن، سهولت استفاده، سهولت تعمیر و سازگاری آنها در انواع شکل دکوراسیون می توان به زیبایی منحصربه فردی در دیوارهای کاذب، دست پیدا کرد.

  1. سهولت نصب

دیوار بزرگترین نمای بدون مانع از اتاق را به شما ارائه می دهد و این اولین چیزی است که مردم معمولاً هنگام ورود به ساختمان یا اتاق متوجه آن می شوند. در نتیجه، دیوار کاذب یکی از عناصر مهم طراحی داخلی اتاق است و زیبایی آن را تعریف می کند. در اینجا 5 مزیت استفاده از پانل های گچ در دیوار کاذب آورده شده است که به شرح زیر است:

 

مراحل نصب دیوارپوش گچ بسیار سریع و آسان است.

آنها در طول های 8، 10، یا 12 فوت و عرض 48 اینچ در دسترس هستند که به بهترین وجه شناخته شده اند تا مساحت زیادی از دیوار خشک یا سقف را در مقایسه با سایر مواد پوشش دهند.

آنها را می توان با چاقو یا اره برش داد. در طی مراحل نصب، فقط چند ابزار مورد نیاز است زیرا می توان آن را با انواع اتصال دهنده ها، که شامل میخ، پیچ و منگنه است، متصل کرد.

ورق های تخته گچی از مواد سبک وزن هستند، بنابراین می توانند به صورت چسبی به بسیاری از سطوح متصل شوند.

به دلیل وزن سبک و اندازه های بزرگ آن ها، تنها تعداد کمی از کارگران می توانند پانل ها را اداره کنند، بنابراین هزینه کار کاهش می یابد.

 

نتیجه گیری:

دیوارهای کاذب، دیوارهایی با نصب سریع و آسان هستند. هم چنین روشی عالی و مقرون به صرفه برای تقسیم یک اتاق بزرگ به بخشهای کوچکتر است. شما می توانید برای ایجاد دفتر کار، اتاق اختصاصی یا اتاق خواب اضافی در خانه خود از یک دیوار جدا کننده مانند این دیوار استفاده کنید. دیوارهای کاذب، به طور معمول با قاب چوبی و پوشش تخته گچ ساخته می شوند. از آنجا که این دیوارها عمودی و باریک هستند، از قطعات فلزی استفاده می کنند که به کف، دیوار و سقف محکم شوند تا ساختار ایمنی ایجاد کنند.

 

پاسخ به برخی از سوالات متداول

آیا می توان بر روی دیوارهای سفالی و یا آجری از دیوار درای وال استفاده نمود؟ بله به راحتی می توانید از دیوارهای پوششی جهت انجام این کار استفاده کنید. آیا امکان نصب چراغ‌های LED بر روی دیوار درای وال وجود دارد؟ بله با مراجعه به متخصصین مجرب می‌توانید این کار را انجام دهید. آیا دیوارهای کاذب قابل شستشو هستند؟ اگر پس از اتمام نصب دیوار، بر روی آن از پوشش رنگ یا کاغذ دیواری ضد آب استفاده شود. پاسخ مثبت است. در غیر این صورت دیوارهای کاذب تنها با استفاده از پارچه‌های نمدار قابل پاک سازی هستند.
5/5 - (1 امتیاز)