همه چیز درباره کناف

همه چیز درباره کناف و موارد استفاده از آن |شهام دیزاین

امروزه یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در ساختمان سازی به آن توجه می‌شود استفاده از پنل‌ها و سازه‌های آماده می‌باشد، یکی از این پنل‌های آماده که در دکوراسیون داخلی ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری استفاده می‌شود کناف است که بر زیبایی ساختمان و سرعت اجرای کار تاثیر گذار است که ما در این مقاله به بررسی آن می‌پردازیم. کناف نام برادران آلمانی است که در حدود بیش از 50 سال پیش با هدف سرعت اجرای کار و راحتی کار ساخت ساختمان اقدام به تولید سازه‌های آماده برای ساختمان‌ها کردند که به مرور زمان توسعه یافت.

کناف چیست
کناف چیست؟

سازه‌های کناف نوعی سازه‌های آماده گچی می‌باشند که بر روی نقاط مختلف ساختمان‌ها اعم از سقف و دیوار کار گذاشته می‌شوند و بر زیبایی و جلوه ساختمان‌ها می‌افزایند.

سقف‌های کاذبی که در ساختمان‌ها استفاده می‌شود می‌توانند با رابیتس کاری و کناف تزئین شوند تا هم سرعت کار بالا برود و هم نحوه انجام کار آسان‌تر شود.

این سازه‌ها به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم می‌شوند که یکی بعد از کار گذاشته شدن دیگر قابل جا به جایی نمی‌باشد اما دیگری قابل جا به جایی و تغییر است و می‌توان اقدام به تعویض و تغییر مکان آن کرد.

سازه‌های آماده کناف در مدل‌های ساده و طرح‌دار عرضه می‌شوند و در رنگ‌های مختلفی در بازار موجود هستند و می‌توان آنها را با وسایل منزل از نظر رنگ هماهنگ کرد و به رنگ آمیزی پرداخت.

کاربردهای کناف در ساختمان‌ها

از این سازه‌ها به منظور ایجاد سقف کاذب و دیوارهای جداکننده و نه مستحکم کننده و پایه استفاده می‌شود، این پنل‌های گچی عموما دارای ورق‌های گالوانیزه‌ای می‌باشند که به هر طرحی شکل داده شده‌اند و با پیچ و مهره محکم شده‌اند، افراد متخصص و کاربلد روی این ورق‌ها را با روکشی از گچ و سیمان پوشانده‌اند.

کاربردهای کناف

افراد دکوراتور با استفاده از این سازه‌ها می‌توانند دکوراسیونی ساده و سبک ایجاد کنند که تاسیسات ساختمان را نیز در خود مخفی می‌کند.

از این پنل‌ها به منظور ایجاد دیوارهای جدا کننده داخل ساختمان‌ها و یا اتاق‌های بزرگ نیز استفاده می‌شود.

این دیوارها عموما عایق‌هایی حرارتی و صوتی نیز هستند، البته باید این نکته را نیز مدنظر داشت که این دیوارها نمی‌توانند وزن زیادی را تحمل کنند و استحکام بالایی ندارند.

از این پنل‌ها به منظور دیوارهای پوششی و رویه برای استفاده روی دیوارهای قدیمی و خراب نیز استفاده می‌شود، این پنل‌ها توسط چسب‌های مخصوصی به دیوارهای قدیمی چسبانده می‌شوند.

استفاده برای سقف کاذب و یا سقف پوششی نیز از دیگر کاربردهای این پنل‌های گچی می‌باشد.

انواع سازه‌های کناف
انواع سازه‌های کناف

پنل‌های گچی کناف دارای انواع متفاوتی می‌باشند که از مهم‌ترین آنها می‌توان به صفحات ساده و معمولی، صفحات ضد رطوبت، صفحات و سازه‌های ضد حریق، صفحات ضد حریق و ضد رطوبت اشاره کرد.

از نوع معمولی این سازه‌ها بیشتر برای ایجاد دیوارهای جدا کننده و سقف‌های کاذب استفاده می‌شود، از نوع ضد رطوبت آن نیز برای مکان‌های مرطوب مانند توالت، استخر، حمام و آشپزخانه استفاده می‌شود.

در این میان از نوع صفحات کنافی ضد حریق بیشتر برای مکان‌های تجاری و مکان‌هایی که نیاز به مقاومت در آتش دارند استفاده می‌شود تا به نوعی ایمنی فضا و ساختمان را زیاد کنند.

صفحه‌های آماده گچی و سیمانی دارای ضخامت های مختلفی از شش میلی متر تا 18 میلی متر می‌باشند و می‌توان با توجه به مکان مورد استفاده نوع خاص و با کیفت آن را انتخاب کرد.

گفتنی است که هر چه ضخامت صفحه مورد استفاده بالاتر باشد پوشش کناف مقاوم‌تر و با کیفیت‌تر است و در برابر ضربات احتمالی حاصل از برخورد اجسام خارجی استحکام بیشتری دارد.

در صورتی که پوشش کناف استفاده شده برای هر قسمت از ساختمان دارای درز و شکاف باشد می‌توان همه آن درزها را با نوارهای درزگیر پر کرد و پوشش استفاده شده را یکپارچه و مسطح جلوه داد.

مزایای استفاده از سازه‌های کنافی در ساختمان‌ها

استفاده از این سازه‌ها نه تنها سبب صرفه جویی در زمان و هزینه می‌شود بلکه می‌تواند سرعت و ایمنی کار ساختمان سازی را نیز بالا ببرد.

با استفاده از کناف می‌توان ساختمان‌های قدیمی با سقف‌ها و دیوارهای ریخته شده و خراب را تعمیر و به شکل جدیدی تبدیل کرد، بدون اینکه هزینه زیادی را صرف کرد.

سازه‌های کنافی

این سازه‌ها در برابر زلزله و آتش سوزی مقاوم می‌باشند و عایق‌های حرارتی خوبی هستند.

با استفاده از سازه‌های آماده کناف در ساخت ساختمان‌های مسکونی، در صورت خرابی تاسیسات برقی و مکانیکی ساختمان می‌توان به راحتی به قسمت های خراب ساختمان دسترسی پیدا کرد و نیاز به خرابی ساختمان و تعمیر زیادی نمی‌باشد.

در صورتی که بخشی از کناف به دلایل مختلف مانند رطوبت، ضربه و … آسیب ببیند می‌توان همان قسمت را جدا و تعمیر کرد و نیازی به بازسازی کل پوشش نمی‌باشد.

طرح دهی و رنگ پذیری این سازه‌ها نیز می‌تواند از دیگر مزیت‌های استفاده از این پنل‌های گچی آماده در ساختمان‌های امروزی باشد.

امکان نصب هر گونه لامپ، چراغ و یا تزئیناتی دیگر به دیوار و یا سقفی که از سازه‌های کنافی ساخته شده است وجود دارد و می‌توان جلوه آنها را بیشتر نمایان کرد.

مصالح موجود در سازه‌های کنافی اعم از ورق های به کار رفته در آنها به مقدار زیادی قابل بازیافت می‌باشند و بدین ترتیب نخاله‌های ساختمانی کاهش می‌یابند.

قابل توجه است افرادی که می‌خواهند از این پنل‌ها برای ساختمان خود به عنوان دیوار جدا کننده سقف و یا پوشش استفاده کنند ، باید حتما این نکته را در نظر داشته باشند که نصب آن را به افراد متخصص بسپارند تا از تمام مزایای کناف بهره ببرند.

Rate this post
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *